Burleskgalan

Pride Park, fr 29 jul 22:30–00:00

 • ”Nu är vi en institution” konstaterar kreatören Daniel Sallmander, som för fjärde året gör Burleskgalan på Stockholm Pride. ”Galan är min baby. Det är fantastiskt stimulerande att tillsammans med den starkast lysande stjärnan, publikfavoriten och kvällens konferencier Robert Fux, få utveckla konceptet Freaky Friday. Det handlar om värderingar. Vi tänjer på gränser för vad som är fysiskt och moraliskt möjligt. Den artistkavalkad vi presenterar är världsunik”

  Brita och Carl-Erik från The Erotica Project är ett frireligiöst gift par som funnit kärlekens budskap i den svenska folkmusiken. Det är de traditionella snuskvisorna, med sin rakt-på-sak-poesi har blivit makarnas ledstjärna i livet. Brita och Carl-Erik gästar Burleskgalan för att missionera sitt budskap, sjunga och prata om sex, kroppen, kärlek och Gud. Halleluja!

  Finlands sak är vår! Därför importerar vi burleskstjärnorna Bettie Blackheart, Frank Doggenstein och Kiki Hawaii – välkända namn på den internationella burleskscenen och teamet bakom Helsinki Burlesque Festival. Mer burleskt än såhär kan det knappast bli!

  På årets tema ”Vem bestämmer?” hyllar dansaren och kostymdesignern Aviad Arik Herman från Israel vår egen Queerdrottning Kristina med ett modernt dansummer iförd sin egen kreation Moder Svea som bars av Fröken Sverige i tävlingen Miss Universe 2013.

  Den visuella artisten Paulina Wallenberg-Olsson är hjärnan bakom konceptet GREBNELLAW. Tillsammans med ett hov av galna medlöpare tänjer hon på gränserna mellan musik, konst och performance.

  Lindy Larsson är den prisvinnande skådespelaren som fört queer in i de stora svenska teaterhusen. Med ett unikt trollbindande konstnärligt uttryck och ackompanjerad av Glädjeflickorna har vi på tredje försöket lyckats få Lindy Larsson till Burleskgalan som lovat oss någonting ”pure spectacular”!

  Naturligtvis kryddas kvällen med en rad överraskningar som ingen får missa. ”Det blir en sensationell kväll. Bara hen som var där kan sedan säga: Jag var där!”, skrattar Daniel Sallmander.


Tid: fr 29 jul 22:30–00:00
Typ: Kultur > Uppträdanden/teater/sång
Arrangör: Stockholm Pride
Plats: Pride Park (Stora scenen)
Östermalms IP, Södra Fiskartorpsvägen 2
Hållplats: Stadion