Sådant finns inte– en HBTQI-visning på Skansen

Pride City, sö 31 jul 13:00

 • Hur ser vi på HBTQI i historien? Vems kärlek har varit godkänd av lagen? Vad avslöjar källorna och vad har inte lämnat några synliga spår? Kom med på en kulturhistorisk resa som spänner över 300 år, med utgångspunkt i verkliga rättsfall och människoöden.

  Mötesplats vid Seglora kyrka. Visningarna har 25 platser.


  Övriga tider
  ons 27, 13:00
  tors 28, 13:00
  fre 29, 13:00
  lör 30, 13:00


Tid: sö 31 jul 13:00
Typ: Kultur > Utställning/visning
Arrangör: Skansen
Plats: Skansen
Djurgårdsslätten 49-51 115 93 Stockholm
Pris: Entréavgift - fullständig info på skansen.se
Tillgänglighet:

Skansen: Visningen sker mestadels exteriört, men interiört i Bergsmansgården där en rullstolsramp tyvärr inte finns. Skansens topografi bidrar till en del svårigheter för att ta sig fram med rullstol, och är i nuläget inte rulltstolsanpassat i den mån vi önskar se i framtiden. För att ta sig in på Skansenområdet, se nedan information.

Huvudentrén: innanför huvudentrén finns ett lyftbord (tar max 500 kg) som tar rullstolar förbi första trappan upp till Spegeldammen. Det finns ingen hiss, endast rulltrappa, från Spegeldammen upp på Skansenberget och Seglora kyrka där vandringen startar. Men det är möjligt att ta sig vidare på delvis branta gångvägar upp på Skansenberget via Skansen-Akvariet och Galejan.

Hazeliusporten: bergbanan kan enkelt användas av besökare med rullstol.

Sollidsporten: färdtjänst och taxi kan hämta/lämna gäster på vändplanen utanför Restaurang Solliden inne på Skansen.

Toaletter för rullstolar finns vid Huvudentrén, Hazeliusporten, bakom Högloftet nära Bredablick, i Skogens Hus och på Lill-Skansen. En tillfällig rullstolsanpassad toalett finns vid Vaktstugan.

Hållplats: Skansen
Läs mer