Speldesigntävling: QueerCon GameJam 2017

Pride City, tor 3 aug 15:00–21:30

  • QueerCon GameJam är en speldesignertävling för analoga spel.

    Har du alltid velat designa ett sällskapsspel? Eller har du redan designat flera och vill visa upp att du har designskills under press? Vill du kollaborera med andra som förstår värdet av att tänka på ett queert perspektiv i speldesign? Kan du inte designa spelregler men vill teckna bilder till ett spel? Eller vill du bara ha chansen att vinna en snygg trofé? Då är det här eventet för dig!

    Varje design-lag får sex timmar under torsdagen för att på plats designa ett brädspel eller kortspel. Vid designtidens start avslöjas vilka spelkomponenter som får användas och vilka teman som finns att välja mellan. Under fredagen speltestar vi varandras spel. Spelen kommer att bedömas av domare baserat på kriterier som hur nyskapande spelet är, hur väl det följer tema, replay value, regelbokens tydlighet, hur väl komponenterna används och naturligtvis hur roligt spelet är att spela! Vill du inte designa och bara vara med och speltesta spel under fredagen så går det också bra.

    För att vi ska ha tid att testa alla lags spel uppmuntrar vi er till att tillverka spel som går att spela på max en timme första gången man spelar dem. Om något lag ändå lämnar in ett mycket längre spel så reserverar domaren sig för att kanske inte spela speltestet till partiets slut, men kommer inte att på annat sätt straffa spelet i bedömningen.

    QueerCon GameJam börjar kl 15 på torsdagen med en genomgång av hur det kommer att gå till, tips och bildande av lag för de som inte redan har lagkamrater att designa med. Inlämning kl 21:30 på torsdagen. Däremellan får ditt lag disponera er tid hur ni vill och förslagsvis planera in en middag. Speltester och bedömning sker under fredagen med start kl 10. Vi vill att de flesta i varje lag ska kunna vara med och speltesta minst ett annat spel och ni bör naturligtvis också vara med och observera när ert spel testas. GameJammets vinnande spel och lag presenteras på avslutningen av QueerCon under fredagskvällen.


Tid: tor 3 aug 15:00–21:30
Språk: Svenska
Typ: Övrigt > Övriga
Arrangör: QueerNördarna
Plats: Brygghuset (Tunnbindaren, 2)
Norrtullsgatan 12N
Pris: Gratis för besökare på QueerCon
Tillgänglighet:

Brygghuset: Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

Tunnbindaren: Lokalen är tillgänglighetsanpassad.

Hållplats: Odenplan
Övriga tider:
Läs mer