Minoritet i minoritet

Pride House, tor 3 aug 12:00–12:45

  • Tornedaling och queer? Att vara minoritet i en minoritet.

    Tornedalingar är en regional och kulturell identitet, som är en av Sveriges fem nationella minoriteter. En minoritet som kämpar för sin kulturella och språkliga existens har även de senaste åren påbörjat en synlighet för hbtq-rättigheter inom minoriteten och regionen. Att vara minoritet inom en minoritet kan vara påfrestande då det kan vara svårt att finna andra människor att identifiera sig inom samma intersektionalitet i en redan liten folkgrupp: kulturell, geografisk, sexualitet och/eller könsidentitet. Detta föredrag kommer att beröra språk, kultur och queer, och hålls av två tornedalingar med queera identiteter.


Tid: tor 3 aug 12:00–12:45
Språk: Svenska
Typ: Informativa > Föreläsning/utbildning/information
Arrangör: Met Nuoret
Plats: Pride House (Panorama, Plan 5)
Kulturhuset Stadsteatern, Sergels Torg 1
Tillgänglighet:

Pride House: Alla Kulturhuset Stadsteaterns lokaler är tillgänglighetsanpassade och hiss finns mellan alla våningsplan. I alla lokaler finns hörselhjälpmedel som slinga, IR mm.

Färdtjänstadress: Beridarebansgatan 5
Det är inte tillåtet att köra bil ner till entrén vid Plattan.

Parkering
Två parkeringsplatser för personer med nedsatt rörelseförmåga finns vid Beridarbansgatan 5 (utanför Kulturhuset Stadsteaterns sceningång). Längre bort från Kulturhuset Stadsteatern finns parkeringsplatser för dig med funktionsnedsättning även på Malmtorgsgatan 3, Klara Västra Kyrkogata 16 och Klara Östra Kyrkogata 8.

Tillgänglighetsanpassad toalett finns på våning Plattan, våning 2 och våning 5. Skötrum finns på våning 2.

Har du frågor, kontakta gärna Kulturhuset Stadsteaterns informationsdisk: 08-50620212

Hållplats: T-Centralen
Övriga tider: